Blog Ipon

Bruidslingerie: nooit zomaar kopen!

bruidslingerie

Het model van je trouwjurk vormt het uitgangspunt voor jouw bruidslingerie. Heb je een strapless trouwjurk met een mooie, laag uitgesneden rug? Koop dan absoluut geen normale beha. Voor dit soort bruidsjurken zijn ‘opplakbeha’s’ erg geschikt. Ook is er de mogelijkheid om helemaal geen beha te dragen en je borsten mooi op hun plek te houden met speciaal fashiontape. Dit is vooral aan te raden voor trouwjurken met een diep decolleté. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus laat je goed informeren bij een speciaalzaak.

Trouwjurk met halternek

Voor trouwjurken met een halternek zijn er speciale halter-beha’s. Niet de storende bandjes, wel de veiligheid: je borsten moeten perfect op hun plaats blijven. Wanneer je een bruidsjurk hebt met banden die kruislings over je rug lopen, zoek dan een beha die dezelfde bandjes heeft. Het is wel handig als je je jurk tegelijk met de lingerie past: als de bandjes toch net niet onder je jurk blijken te vallen, ziet het er niet goed uit. In steeds meer trouwjurken worden tegenwoordig al pads aan de binnenkant van de jurk gestikt. Zo ontstaat er een mooi push-up effect, ook zonder beha. Succes verzekerd!

TIP!

Veel bruidsmodezaken verkopen speciale beha’s die onzichtbaar blijven onder je trouwjurk (welk model je ook draagt). Pas deze als het mogelijk is tegelijk met je trouwjurk, zodat je zeker weet dat het goed zit!

bruidslingerie

Korset

Het korset (of corset) wordt vaak gezien als de ultieme bruidslingerie. Het is chic en sexy tegelijk. Een korset is een kledingstuk dat bedoeld is om de taille en boezem te accentueren. Aan de achterkant wordt het dichtgehaakt en meestal geregen met een veter. Wie mooi wil zijn, moet dus pijn lijden… Een korset is namelijk wel een prima manier om een klein buikje te verbloemen onder een strakke trouwjurk. Een goede pasvorm is niet alleen bij een beha belangrijk, maar ook bij een korset. Een goed passend korset staat prachtig onder een strapless trouwjurk, omdat hierdoor het bovenstuk van je jurk mooi aansluit. Een bijkomend voordeel is dat kleinere borsten mooi worden ‘opgepusht’ en grotere borsten juist worden ondersteund.

Torselet

Een torselet is qua vorm hetzelfde als een korset, het verschil zit ‘m in de stof waarvan het kledingstuk gemaakt wordt. Waar een korset gemaakt wordt van een stugge, harde stof wordt het torselet gemaakt van een soepele, elastische stof. Hierdoor zit het lekkerder.
Bustier
Misschien begint het je nu een beetje te duizelen, maar ook een bustier lijkt veel op een korset. Het verschil zit ‘m vooral in de lengte: een bustier is korter. Voor de bruiden die een buikje te verbergen hebben, is een bustier misschien geen goed idee: vaak ‘piept’ je buikje er aan de onderkant net uit.

String of slip

Naast de beha, het korset, het torselet of de bustier moet je ook rekening houden met wat je down-under draagt. Ga je voor een string, slip of iets anders? Ook hier vormt je trouwjurk het uitgangspunt. Een jurk die strak om je billen zit, vraagt om een string of hotpants. Zo voorkom je dat iedereen tegen de vorm van je slip aan zit te kijken, terwijl jij knielend voor het altaar zit.
Geen string onder wijde jurk.

Bij trouwjurken met een A-lijn of lichte A-lijn, is een string geen aanrader. Wellicht vind je dit fijner zitten dan een slip, maar denk dan even wat er met de wijde trouwjurk of rok zou kunnen gebeuren: je wordt door die ene gekke neef op de schouders genomen of opgetild, vervolgens klapt door de hoepel je jurk omhoog en voor je het weet ga je letterlijk en figuurlijk met de billen bloot! Moet je niet willen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This