Blog Ipon
Openingsdans

Tips voor de openingsdans

Voordat je ook maar één pasje op de dansvloer maakt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat wil je graag: een romantische droomvoorstelling of een stoer en pittig optreden? Hebben jullie een speciaal liedje waar jullie graag het feest mee willen openen, zoek daar dan een passende dans bij. Maakt het liedje niet uit? Dan kan natuurlijk alles. Let op: denk ook aan je jurk! Als jij gekozen hebt voor een nauwsluitende fishtail-jurk, kunnen bepaalde dansen wel eens lastig worden. Houd ook een beetje rekening met jullie talenten: maak het jezelf niet te moeilijk. De openingsdans voor je bruiloft moet voor jullie ook leuk zijn en dus vooral niet voor teveel oefenstress zorgen.

Openingsdans

Er zijn zoveel dansen, dat het lastig is om te kiezen. Een rumba is vaak een goede keuze: romantisch, vrij rustig en makkelijk om aan te leren. Ook een quickstep is goed te doen: ook die pik je snel op en bovendien kun je deze dans makkelijk ‘aankleden’ met een paar eenvoudige draaien. Nog een voordeel van een quickstep is dat je deze dans op verschillende liedjes (en snelheden) kunt dansen. Ga je voor klassiek en stijlvol? Leer dan de wals. Superromantisch en zelfs de stijfste hark kan deze dans onder de knie krijgen.

Wat je ook besluit te doen: begin op tijd met voorbereiden. Een normale danscursus duurt vaak wel een paar maanden. Heb je niet zoveel tijd? Veel dansscholen bieden ook privéles aan, vaak ook speciaal voor bruidsparen!

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This