Blog Ipon

De feestzaal

Het tijdstip

Maanden van tevoren je feestlocatie vastleggen is zeker geen overbodige luxe. Sommige populaire feestzalen moet je zelfs meer dan een jaar op voorhand boeken. Daarom is het vastleggen van een geschikte locatie voor de trouwpartij prioriteit nummer 1.

feestlocatie

De mogelijkheden

In principe zijn er ontelbare mogelijkheden waar het huwelijksfeest kan plaatshebben. Een traditionele feestzaal, een kasteel, een museum, een oude hoeve. Alles hangt een beetje af van de stijl van jullie huwelijk.

Het budget

Aan alles hangt een prijskaartje, ook aan de trouwlocatie. Toch kan dat prijskaartje heel sterk verschillen. Ga daarom na wat inbegrepen is in de prijs. Ook in de prijs van de menu’s kan een groot verschil zitten. Het kan ook zijn dat jullie denken aan een romantische locatie in het bos of in de grote tuin van jullie ouders. Dat kan op het eerste gezicht een goedkoop alternatief lijken, maar dat kan anders uitdraaien. Bedenk immers dat je heel veel zal mogen huren om dat mogelijk te maken. Tenten, vloer, licht, stoelen, tafels, bestek, servies, verwarming, enzovoort. Wat eerst een goedkoop alternatief lijkt, kan dus duur uitvallen

feestlocatie

Het aantal gasten

Houd rekening met het aantal genodigden. Het spreekt voor zich dat het moeilijk wordt om een gezellig en sfeervol feest te geven voor vijftig genodigden in een zaal met een capaciteit van honderdvijftig gasten. Omgekeerd geldt hetzelfde, een klein zaaltje is niet voorzien op tweehonderd feestvierders.

De afstand

Als je een locatie kiest die een flink aantal kilometers van jullie thuisfront verwijderd ligt, dan kan het handig zijn om eveneens uit te kijken naar overnachtingsmogelijkheden. Zo kan iedereen genieten van het feest en moeten de glaasjes aperitief en wijn niet geteld worden

feestlocatie

De privacy

Wat ook een belangrijk aspect is bij het vastleggen van de locatie, is de privacy. Hebben jullie het ‘kot’ voor jullie alleen, of moeten jullie de locatie delen met anderen. Zijn er bijvoorbeeld nog andere zalen waar feesten doorgaan.

Het comfort

Wat ook heel erg interessant is om op te letten bij de keuze van een locatie, is of jullie als bruidspaar beschikken over een aparte kamer waar jullie je in kunnen terugtrekken om je bijvoorbeeld op te frissen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This