Blog Ipon

Koop of huur je een kostuum?

Twijfel je nog of je koopt of huurt?

Wat zijn de voor- en nadelen van een trouwkostuum huren? Natuurlijk is het vaak, net zoals met de trouwjurk, dat je het maar 1 maal zal dragen, en zeker als jij een man bent die nooit een kostuum draagt. Je kan dan overwegen om te huren.
Je kan ook overwegen om naderhand jouw trouwpak weer te verkopen, maar een andere optie is ook om je kostuum te kopen in een outlet store, of in de opruiming. Of zelf op zoek gaan naar een 1 maal gedragen trouwkostuum.
Maar meestal zijn de broeken qua lengte op maat gemaakt, en moet het maar toevallig zijn, dat je dezelfde beenlengte hebt, als die andere bruidegom. We geven je hier enkele tips en opties als je twijfelt over huren of kopen.

wettelijk huwelijk

We geven je even een rekensommetje.

Het huren van een 3-delig trouwpak kost gemiddeld 150 à 200 euro, met alle bijhorende accessoires zoals gilet, overhemd, das en pochet. Het kopen van een trouwkostuum kost het minst, als het geen  merkkledij is, bijvoorbeeld ongeveer 250 euro. Voor een mooie das en pochet, ben je ongeveer 100 euro kwijt, een apart glanzend gilet, met bijhorende das en pochet, kan erg duur zijn!
We praten hier dan niet over de duurste merken, maar in goede warenhuizen heb je ook schitterende hemden, een normaal standaard pak, maar geen luxe trouwkostuum. Kortom je ziet er dan netjes uit, zonder overbodige luxe, zoals het hierboven besproken gilet en das.

wettelijk huwelijk

Dus het huren van een trouwkostuum is het goedkoopste!

Je komt tot de conclusie dat huren toch het goedkoopste is, en dat je er dan voor redelijk weinig geld wel uitziet als een echte bruidegom, met alles erop en eraan. Zelfs je trouwschoenen kan je er vaak bij huren.
Houd er wel rekening mee dat je een borg zal moeten betalen als je een trouwpak huurt. Dat kan wel 500 euro zijn!
Dus zul je op je trouwdag wel op moeten passen, dat je geen eten morst, of er toevallig een glaasje bessenjenever op je pak terecht komt. Want anders wordt het nog een heel duur kostuum.

wettelijk huwelijk

Een andere optie is om in de opruiming te kopen, of een outletstore zoeken.

Normaal gesproken koop je je trouwkostuum in een outlet store met minimaal 50% korting. Ze zijn meestal uit een vorige collectie, maar niemand zal dat zien, zoveel verandert er niet aan de mode in trouwkostuums. Je koopt dan je pak aanzienlijk goedkoper, maar toch zal je meer kwijt zijn als de 200 euro van het huren.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This