Blog Ipon
wettelijk huwelijk

Hoe kies je je trouwkleed?

Met het zoeken van je trouwjurk kun je beter niet al te lang wachten. Begin, zodra je weet dat je gaat trouwen, met het oriënteren op wat je zou willen en wat je leuk vindt. Zo rond 11-9 maanden voor de bruiloft is de ideale periode om te beginnen met passen, omdat je dan ook – als je jouw droomjurk niet gelijk kunt vinden – nog genoeg tijd hebt om deze toch op tijd in huis te hebben. 8-6 maanden voor de bruiloft is het tijd de bruidsjapon te bestellen.
TIP! Neem vooral niet te veel mensen mee naar de winkel. Hoe meer meningen er zijn, hoe moeilijker het wordt een jurk te vinden die iedereen bevalt.

Hoor je aanstaande uit.

Natuurlijk denk je ook aan wat je aanstaande een mooie trouwjurk zal vinden. Probeer hem dan ook stiekem uit te horen wat hij echt wel en echt niet mooi vindt. Als hij een rode trouwjurk afschuwelijk vindt, moet je misschien toch iets anders overwegen als je echt die bewonderende blik wilt zien. Ja, je trouwjurk is jouw keuze, maar hoe zou jij het vinden als hij trouwt in een pimpelpaars clownspak met roze stippen? Dat bedoelen we… Zoek dus een bruidsjurk uit die ook bij je aanstaande past.

Waar koop je een trouwjurk?

Zoek een bruidsmodewinkel welke bij jouw smaak past. In sommige bruidsmodezaken vragen ze je om van tevoren een afspraak te maken zodat ze alle tijd voor je hebben; houd hier rekening mee. Geef in de bruidswinkel aan wat voor trouwjurk je zoekt.

wettelijk huwelijk

Goede kwaliteit

Bedenk vooraf wat je uit wilt geven voor een trouwjurk. Pas geen jurken met een bedrag op het prijskaartje dat je niet bereid bent te betalen. We raden het af om trouwjurken op internet, bijvoorbeeld uit China, te bestellen. De materialen zijn vaak van mindere kwaliteit en de pasvormen kunnen vaak tegenvallen. Ook in bruidsmodezaken zijn jurken te vinden die passen binnen jouw budget en dan weet je tenminste zeker dat je een jurk van goede kwaliteit hebt! 

Kies je stijl

Wat voor trouwjurk past bij jou en wat voor bruidsjurk past bij jouw figuur? Ook het thema is iets om over na te denken: een bruidsjurk met een sleep van 3 meter past niet bij een strandfeest. Ten eerste is dat onhandig en ten tweede past dat niet bij de stijl en sfeer van het feest. Bedenk dus wat je wilt gaan doen op je bruiloft. Sta vervolgens stil bij wat je mooi vindt en wat je wel en niet wilt. Denk ook alvast na over het totaalplaatje: wil je wel of geen sleep, sluier, kant, tiara etc. Als je hier vooraf over nadenkt, wordt het zoeken makkelijker omdat veel opties al afvallen!
TIP! Als je denkt dé bruidsjurk te hebben gevonden, denk er dan alsnog een dag rustig over na! 

Keep an open mind

Heb geen vooroordelen tijdens het passen van de trouwjurk. Als de verkoopster je vraagt om een bruidsjurk te proberen, probeer het! Ook als het met deze trouwjurk niet meteen liefde op het eerste gezicht is. De verkoopster heeft er vaak een goede kijk op en wat heb je te verliezen?

wettelijk huwelijk

Pas meerdere trouwjurken

Ook al is het bij de eerste jurk die je aantrekt liefde op het eerste gezicht, pas toch meerdere bruidsjurken om er zeker van te zijn dat dit écht de jurk is waarin je wilt trouwen.
Elke trouwjurk die je als eerste aantrekt zal geweldig zijn, omdat je jezelf nog nooit in zo’n mooie bruidsjapon gezien hebt en het de eerste keer is dat je jezelf echt ziet als ‘bruid’. Pas daarom altijd meerdere jurken en luister naar het personeel van de bruidsmodewinkel; zij hebben er verstand van en weten wat er bij jouw figuur past. Passen kan immers nooit kwaad! 

Bespreek jouw aanpassingen

Heb je jouw jurk gevonden? Good for you! Ga met de mensen van de bruidsmodewinkel om de tafel zitten en bespreek al jouw wensen. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen die je in de jurk doorgevoerd wil zien? Zijn er details die je er per se op terug wilt zien? Op het moment dat je dit van te voren bespreekbaar maakt, weet je zeker dat jouw jurk wordt zoals je dat in gedachten hebt.
Geniet ervan!
Hoe dan ook: de zoektocht naar een trouwjurk is een hele leuke ervaring. Neem de mensen mee die het dichtst bij je staan en heb vooral veel lol met elkaar!

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This