Blog Ipon
ingeborg

Wie is Ingeborg De Roo

Mijn naam is Ingeborg De Roo.

Ik werd geboren op 1 februari 1972. Ik studeerde na mij lager onderwijs verder in de richting wetenschappen.

Reeds op mijn 16de startte mijn relatie met Pol. Het was door zijn passie voor fotografie dat ik ook werd aangetrokken door deze richting. Een jaar na de opleiding van Pol startte ik dan ook in het Brusselse Narafi met de toen hervormde opleiding voor fotografie.

Tijdens het doorlopen van deze drie jaar met vele workshops en stages openden we midden mijn derde jaar onze winkel Ipon. Als beginnend fotograaf trachten we tegen de gevestigde waarden een plaatje te veroveren. In het begin zochten we nog in welke richting we wilden verder groeien.

Na twee jaar besloten we een grote studio te bouwen op het Industrieterrein te Maldegem. Door weg te trekken uit het centrum wilden we ons onderscheiden van de rest en kozen we dan ook om aan industriële fotografie de voorrang te geven.

Zo fotografeerden wij voor tal van reclamefolders en maakten voor grote bedrijven foto’s van hun productgamma. Door onze studio hadden we ook de mogelijkheid om decors op te bouwen om voor talrijke meubelbedrijven te fotograferen.

Maar na enkele jaren begonnen we het directe contact met de mens te missen en stilaan kozen we ons doelpubliek. We veranderden onze studio in een portretstudio en we deden onze eerste beurzen voor huwelijksfotografie.

Na enkele jaren konden wij ons al snel meten met de gevestigde waarden en maakten reportages in heel het land. Maar toen stond ons een nieuwe uitdaging te wachten, namelijk het digitale tijdperk. We waren dan ook een van de eerste fotografen in België die al onze negatieven inscande en de eerste digitaal bewerkte foto’s konden afdrukken.

Een nieuw tijdperk was aangebroken, herscholing en het verdwijnen van de donkere kamer was een feit. Alles veranderde razendsnel en wij volgden de laatste trends steeds op de voet.

Na 14 jaar op het bedrijventerrein besloten we dan ook een andere locatie te gaan zoeken en vonden die op de handelskilometer te Maldegem. Daar bouwden we een nieuwe studio en kozen als een van de eersten om een echte limbowand te plaatsen. Een wand die ervoor zorgde dat we ongekende mogelijkheden kregen in portretfotografie.

Het openen van de nieuwe zaak was een schot in de roos en samen met Pol hopen we dan ook nog lang verder te kunnen werken en de trends te kunnen volgen inzake onze specialisatie, met name de huwelijks- en portretfotografie.

Na al die jaren zijn wij er nog steeds van overtuigd dat fotografie een echt vak is en dat onze ervaring en know how van onschatbare waarde zijn.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This