Blog Ipon
pol (1)

Wie is Pol Van Kerschaver

Mijn naam is Pol Van Kerschaver.

Ik werd geboren op 6 februari 1969. Na het lager onderwijs studeerde ik af als elektronicus, maar ik vond dat deze richting niet paste bij mijn creatieve persoonlijkheid.

Ondertussen had ik reeds mijn eigen doka en ontwikkelde ik al zelf mijn zwart-wit foto’s. Na geproefd te hebben van de fotografie sprak het bewegend beeld me enorm aan en na aankoop van de eerste videocamera zette ik reeds op 16 jarige leeftijd mijn eerste stappen in het maken van films.

De foto- en filmmicrobe hadden me werkelijk gestoken en daar kon ik mijn creatieve talent ook verder in ontwikkelen. Na mijn humaniora studeerde ik dan ook verder aan het Narafi te Brussel. Het was een 3-jarige opleiding  waarbij ik mijn echte passie voor het beeld kon verder zetten.

Ik leerde op de traditionele manier foto’s maken met chemie en beleefde de start van de eerste video-opnames en montagestudio’s.  Het was de tijd dat we alleen nog maar VRT en de Nederlandse zenders kenden. In mijn tweede jaar opleiding startte VTM en dit was het begin van een nieuwe tv-cultuur in Vlaanderen.

Na mijn studies hoorde ik bij de laatste lichting die nog naar het leger moest. Daar werkte ik als fotograaf voor het logistieke bateljon te Sijsele.

Na mijn legerdienst deed ik ervaring op in een Labo voor het afdrukken van fotowerken, maar algauw kwam ik tot het besef dat een hele dag in een donkere kamer niet mijn roeping was.

Ik zocht verder en vond werk in een videoproductiehuis dat opdrachten uitvoerde voor de openbare omroep en de commerciële zenders. Ik specialiseerde me in videomontage en monteerde voor het journaal, sport, kunstprogramma’s, vakantiemagazine’s zoals Vakantiekriebels op vtm, Vlaanderen Vakantieland voor VRT.

Voor de Europese Top in Brussel mocht ik de feeds voor heel Europa verzorgen. De laatste jaren was ik actief bij de montage’s van Koppen op VRT.

Ondertussen had ik ook met mijn echtgenote Ingeborg onze zaak Ipon opgestart en moest ik een keuze maken tussen mijn tv- werk of eigen bedrijf. Daar mijn passie voor fotografie en het zelf creëren van een product voor een klant voor mij altijd een doelstelling was geweest, was de keuze vlug gemaakt. We kozen er resoluut voor onze eigen zaak verder uit te bouwen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This