Blog Ipon
wie uitnodigen huwelijk

Wie nodig je uit, wie niet?

Je bent zo gelukkig dat je van de daken wilt schreeuwen dat je gaat trouwen. Dit is volkomen normaal, maar let hiermee goed op. Je wilt immers voorzichtig te werk gaan bij het opstellen van je gastenlijst. Wie nodig je wel uit en wie net niet?

Stap 1 – Bekijk het groots!

Maak een lijstje van iedereen die je kent: je beste vrienden en vriendinnen, kennissen, collega’s, familieleden, enzoverder. Sla niet onmiddellijk in paniek wanneer je tot een ellelange lijst komt: ook dit is normaal. Het is bovendien enorm handig als je alle genodigden meteen in het juiste hokje zet, dus een lijst met familie, collega’s en vrienden in aparte kolommen of eventueel op een apart vel papier. Zo heb je alvast een duidelijk overzicht van alle mogelijke genodigden.

Stap 2 – Laat het schrappen beginnen

Bij een huwelijk is het altijd een hachelijke situatie die zich voordoet: het schrappen van genodigden. Schrap de personen met wie je al een tijd geen contact meer hebt gehad of met wie je geen al te goede band hebt. Je oorspronkelijke lijst zou al behoorlijk wat moeten gekrompen zijn!

 

wie uitnodigen huwelijk

Stap 3 – Denk na over je collega’s

Het uitnodigen van je collega’s is allesbehalve een verplichting! Ook al hebben sommigen de neiging zichzelf uit te nodigen of gaan sommigen ervan uit dat ze zullen worden uitgenodigd, val niet in deze valstrik. Het schrappen van je collega’s kan je wel veel meer ruimte geven in de gastenlijst voor anderen die je wel heel graag ziet verschijnen op je droomhuwelijk.

Stap 4 – Wat te doen met verre familie?

Overweeg ook of je verre familie alleen vanwege familiebanden uit zal nodigen. Zo zijn er misschien tantes en nonkels die je nauwelijks kent. Of misschien heb je nichten en neven van wie je er maar twee regelmatig ziet. Het spreekt voor zich om deze mensen dan eerst te schrappen vooraleer je overgaat tot de personen die er echt toe doen!

wie uitnodigen huwelijk

Stap 5 – Dubbele check

Het kan goed zijn ook eens na te vragen bij je wanted-genodigden of ze al plannen hebben op je huwelijksdag. Zo ja, kan je ze al meteen schrappen van je lijst, waardoor er weer plaats ontstaat voor enkele andere namen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This