Blog Ipon

De suite

Wie zit in de suite?

Kiezen wie in de suite zal zitten op je huwelijk is vaak erg moeilijk, omdat een suite best niet te lang is. Hoe langer de suite is, hoe minder persoonlijk contact jullie zullen hebben met elk familielid of vriend die deel uitmaakt van de suite en hoe moeilijker het wordt om vertragingen te vermijden.

De meeste suites bestaan uit de ouders, de broers en zussen en de getuigen, anderen kiezen ervoor de grote vriendenkring in de suite te laten meelopen.

wettelijk huwelijk

Naar het stadhuis.

Bij binnenkomst van het gemeentehuis lopen bruid en bruidegom voorop. De bruidegom loopt links, de bruid rechts. Zij worden dan achtereenvolgens gevolgd door de ouders van de bruid, de ouders van de bruidegom daarna volgen de broers/zussen van de bruid en daarna de broers/zussen van de bruidegom en daarna de getuigen die geen familie zijn. De heren lopen link, de dames rechts

wettelijk huwelijk

Naar de kerk.

Familieleden, vrienden en kennissen van het koppel nemen al voor de aanvang van het huwelijk plaats. Daarna volgt de suite, die jullie voorafgaat en naar voren begeleidt wanneer jullie ceremonie begint. De reeds aanwezige gasten gaan rechtstaan, wanneer de suite gracieus haar intrede doet. Volgens de etiquette krijg je deze volgorde:

Eerst komen de getuigen die geen familie zijn.
Vervolgens stappen de broers en/of zussen van de bruidegom (jongste eerst, dan volgens leeftijd), dan alle broers en/of zussen van de bruid (jongste eerst, dan volgens leeftijd)
Dan volgt de moeder van de bruid, aan de linkerarm van de vader van de bruidegom
Vervolgens is het de beurt aan de bruidegom, die zijn moeder aan de linkerarm naar haar plaats brengt.
Pas als allerlaatste volgt de bruid, die aan de rechterarm van haar vader naar haar plekje naast haar bruidegom stapt. De vader kust de bruid en ‘geeft haar weg’ aan de bruidegom.
Bruidskinderen of bloemenmeisjes die rozenblaadjes gooien lopen altijd vóór de bruid, tenzij zij de sluier van de bruid dragen.

Na de huwelijksvoltrekking wisselen de bruid en bruidegom van plaats, de gasten wisselen echter niet.

Dit is één van de mogelijkheden om het stadhuis of de kerk binnen te gaan. Uw ceremoniemeester kan kiezen om dit op een andere manier te doen. Daarom is het belangrijk dit altijd op voorhand te bespreken.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This