Blog Ipon

Het Boeket: bedoeling, hoeveel kost het, wat doe je ermee?

Het bruidsboeket is meer dan een mooi bosje bloemen dat je vasthoudt als je naar het altaar loopt. Het kent een lange geschiedenis. Ooit werden er zelfs geheime boodschappen mee overgebracht! Wij verzamelden de leukste weetjes en feitjes over het bruidsboeket. 

wettelijk huwelijk

Geschiedenis van het bruidsboeket.

Het bruidsboeket kent een lange geschiedenis: het stamt uit de Romeinse tijd. Dat is dus ruim 2000 jaar geleden. Het boeket bestond niet uit fleurige bloemen, maar uit knoflook, kruiden en specerijen met een sterke geur. Die geur zou kwade geesten afschrikken en de bruid en bruidegom zo beschermen tegen het kwaad. Ook werd er graan toegevoegd als teken van vruchtbaarheid. Door de Britse koningin Victoria (19de eeuw) werden de kruiden voor het eerst vervangen door bloemen en zo begon het bruidsboeket meer te lijken op het bruidsboeket dat we nu kennen.

wettelijk huwelijk

Het bruidsboeket van nu.

Tegenwoordig kiezen bruiden hun bloemen op basis van kleur, smaak en combinaties. Het boeket hoort bij het plaatje en moet passen bij de jurk en het thema van de bruiloft. Je kunt het boeket zelfs aanpassen je figuur. Heb jij bijvoorbeeld een smal postuur? Dan is een rond boeket erg geschikt voor jou!  Bloemen zijn onmisbaar op je bruiloft. Het is een traditie om als bruid een boeket te dragen. Dat bruidsboeket kun je zelf samenstellen zodat het helemaal ‘jou’ wordtVeel bloemen bloeien niet het hele jaar door. Daarom is het goed om bij jouw bloemist te checken welke bloemen bloeien in de maand dat jullie gaan trouwen. Dan weet je meteen welke bloemen je kunt kiezen voor in je bruidsboeket.Sommige bloemisten pakken lekker uit voor een bruidsboeket en gebruiken naast bloemen veel extra materialen zoals veertjes of bladeren. Dit weegt natuurlijk mee in de prijs. Kijk wat jij mooi vindt, en maak je keuze!

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This