Blog Ipon
speech huwelijk

Zo geef jij een onvergetelijke bruiloftspeech

Als bruidspaar een toost uitbrengen

Het is leuk om jullie gasten te bedanken voor hun aanwezigheid. Je kunt er daarnaast voor kiezen om als verrassing voor je partner te speechen. Zo is er een traditie dat de bruidegom een speech geeft. Of trek je stoute schoenen aan en geef als bruid een onvergetelijke speech.

Het is niet zeker makkelijk om een goedlopend verhaal te vertellen. Soms bedenk je on the spot nog iets nieuws, daarna nog een grappig detail en voor je het weet ben je je hele verhaal kwijt. Zet daarom alles eerst even voor jezelf op papier! Een goede speech heeft een begin, midden en een duidelijk einde.

Te lange stukken tekst gaan ervoor zorgen dat mensen afhaken. Schrappen dus! Zorg ervoor dat je aan het praten bent omdat je iets wilt vertellen en niet omdat je het gevoel hebt dat je iets móet vertellen. Dit is een huge verschil! Laat losse fladders, die voor onduidelijkheid kunnen zorgen, dus vooral weg.

speech huwelijk

Oefen, oefen, oefen

Het kan best een beetje spannend zijn om voor een grote groep mensen te spreken. Oefen vooral je speech en -niet vergeten!- houding even voor de spiegel. Zorg dat je precies weet wat je wil zeggen en hoe je overkomt. Dat kan je een stuk zelfverzekerder maken. Maar zorg er tegelijkertijd wel voor dat je niet té ingestudeerd over komt… En dat is waar humor bij komt kijken. Maar boven alles is het belangrijk dat het verhaal oprecht is. Gebruik jouw eigen woorden, eigen emoties en eigen herinneringen. Dit zorgt ervoor dat het echt een persoonlijke speech wordt en dat is dé key om de aandacht te trekken én houden!

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This