Waarom dragen we manchetknopen?
Manchetknopen worden al sinds de 17e eeuw gebruikt door de (mannelijke) elite. Vanaf de 20e eeuw worden ze ook gebruikt door minder rijke mensen. Zo kunnen arbeiders zich inmiddels ook een (confectie)pak veroorloven voor speciale gelegenheden of het bezoek aan de kerk. In de jaren 20 beleeft de manchetknoop haar hoogtijdagen. Dat past geheel in het beeld van de ‘roaring twenties’, waarbij sieraden en accessoires overvloedig en uitbundig zijn.
Vervolgens komt er een tijd waarin de manchetknoop minder vaak wordt gedragen. De kleding wordt langzaamaan informeler en steeds vaker heeft het overhemd al knopen die vastzitten. De manchetknopen worden tegenwoordig alleen gebruikt bij formele gelegenheden zoals bruiloften.
Sinds het millennium lijkt er weer een revival te zijn van het mannensieraad bij uitstek: de manchetknoop. Het heeft de status van ‘mode-item’ gekregen. De hang naar nostalgie wordt gecombineerd met de behoefte je als individu te onderscheiden. Manchetknopen worden persoonlijk en uniek.
Unieke manchetknopen voor jouw mooiste dag
Natuurlijk wil je je bruiloft zo persoonlijk maken als jij bent!
Dit begint al bij het vertellen van het grote nieuws aan jullie getuigen, je (schoon)vader, broer of zoon.
Een leuke manier om ze dit te vertellen (of te vragen) is met een setje bijpassende manchetknopen. Zo pak je het leuk in en geeft ze een blijvende herinnering aan jullie huwelijk