Blog Ipon

10 tips kiezen van een trouwdatum

Hou rekening met je eigen agenda

De meeste bruidsparen willen na de grote dag direct op huwelijksreis gaan. Het is daarom ook handig om te kijken wat jullie huwelijksreisbestemming is. De meest belangrijke persoon op je bruiloft is je aanstaande en daarom wil je natuurlijk een datum kiezen waarop de meeste van je VIPs beschikbaar zijn

trouwdatum

Welke dag trouwen?

Als jullie een maand hebben gekozen, moeten jullie gaan bepalen op welke dag je wilt trouwen. Het kan fijn en handig zijn voor jullie zelf en je gasten als je in het weekend trouwt.

Een dag met symboliek!

Hoe romantisch zou het zijn om te trouwen op de dag dat jullie ogen elkaar voor het eerst ontmoetten, de dag dat jullie officieel een stel werden of datums die speciaal zijn voor jullie familie, zoals de trouwdag van je grootouders (goed voorbeeld doet volgen). Trouwen op de datum van jullie ontmoeting heeft een mooie betekenis. Het kan zijn dat jullie exacte datum niet mogelijk is – de locatie is al geboekt of de dag valt op een maandag – maar je kunt aardig in de buurt blijven. Vertel je gasten tijdens de ceremonie ook waarom je voor deze dag gekozen hebt.

Beschikbaarheid van de fotograaf

Als je een professionele trouwfotograaf wilt inhuren, dan kun je deze beter zo snel mogelijk contacteren om te checken of hij of zij beschikbaar is op jouw gewenste dag.

trouwdatum

Kies het seizoen

Het weer bepaalt niet alleen de bruiloftsstijl en locatie, maar geeft ook een totaal andere sfeer en gevoel. Wil je binnen of buiten trouwen?
Dus tja, wat is nu de beste maand om te trouwen? Het is lastig om één maand aan te geven. In verband met de weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje blijft het gewoon altijd een gok.

Ken je budget

Het budget kan invloed hebben op jullie keuze. Vrijdag en zaterdag zijn de populairste dag om te trouwen. Ook het trouwen voor de wet in het gemeentehuis kost in het weekend meer dan op een maandag. Maakt het niet uit welke dag je trouwt, maar wil je vooral kosten besparen? Denk dan eens aan een doordeweekse dag. Trouwen tijdens de werkweek kan een moeilijke zaak zijn voor jullie gasten, maar als je van plan bent  een relatief kleine bruiloft te geven en mensen ruim van tevoren laat weten, ben ik er zeker van dat jullie vrienden en familie het zullen begrijpen.

Gezondheid van familieleden

Als er lopende gezondheidskwesties zijn bij leden van jullie familie die je echt heel graag bij de bruiloft wilt hebben, is het de overweging waard om dit bij de keuze van de trouwdag mee te nemen. Vind je het belangrijk om liever eerder dan later te trouwen vanwege een ziek persoon? Wees dan flexibel met je trouwdatum en pas hem aan voor degene die er het meeste toe doet.

Houd rekening met vakanties

Het kan handig zijn om rekening te houden met schoolvakanties. Als je je bruiloft hier buiten plant, heb je de grootste kans dat iedereen die je wilt uitnodigen er ook daadwerkelijk bij kan zijn. Wil je in augustus (midden in de zomervakantie dus) in België trouwen. Stuur dan tijdig een ‘Save the Date’ kaartje zodat jullie gasten rekening kunnen houden met het boeken van de zomervakantie.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This