Blog Ipon

De DJ 

avondfeest huwelijk
Duidelijke Muziekvoorkeuren

Bedenk van tevoren duidelijk wat je wel én niet wilt qua muziek. Denk hierbij niet alleen aan jullie eigen voorkeuren, maar houd rekening met je overige gasten. Het beste kan je een aantal muziekstijlen doorgeven die gewenst zijn, met c.a. 15 liedjes die jullie graag willen horen.

Benodigd licht en geluid

Om een goede show te geven heeft de DJ licht, geluid, dj-apparatuur en een DJ meubel nodig. Zorg ervoor dat dit van tevoren besproken wordt, zodat je een werkende opstelling hebt tijdens het feest. Sommige locaties hebben de techniek al op locatie. Bespreek ook dan met de DJ of dit de apparatuur is waar hij iets mee kan doen.

Maak duidelijke prijsafspraken

De uiteindelijke prijs van een DJ optreden is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Aantal draaiuren
  • Reistijd en reiskosten
  • Licht- geluid en DJ apparatuur
  • Benodigde opbouw tijd
  • Wachtgeld
    Sommige DJ’s rekenen alles apart. Dit kan tot onaangename verrassingen leiden. Zorg er dus voor dan dit van tevoren duidelijk is afgesproken.
avondfeest huwelijk
De ene DJ is de andere niet

Boek niet zomaar een DJ en kijk niet enkel naar prijs. Een persoonlijke klik, een DJ met ervaring en een representatief en betrouwbaar persoon zijn van grote invloed op het optreden. Zorg er dus voor dat je de DJ ergens boekt waar je dit met een goed gevoel kan doen.

Tijdig boeken

Wacht niet op het laatste moment met het boeken van een DJ. Helemaal in de populaire maanden (mei, juni, augustus, september, december) zijn DJ’s vaak al volgeboekt. Tijdig boeken is vaak voordeliger en zorgt ervoor dat je de DJ van jullie voorkeuren hebt.

avondfeest huwelijk
Stukjes

Willen je gasten stukjes doen, of willen jullie zelf iets doen? Plan dit van tevoren in. Ons advies is om dit VOOR aanvang van het ‘dans’gedeelte te doen. We hebben vaak meegemaakt dat een feest lekker op gang is en dat dit dan wordt onderbroken voor een stukje dat net iets te lang duurt. Het is dan erg moeilijk om de sfeer weer terug te krijgen.  

Grootte van de dansvloer

Wie houdt ervan om in een discotheek op een lege dansvloer te staan? Bijna niemand… Zorg er dus voor dat de dansvloer niet te groot is. De grootte van de dansvloer moet dus aansluiten bij de groepsgrootte.

Wees ontspannen en geniet

Probeer niet alles van minuut tot minuut van tevoren vast te leggen en blijf pragmatisch. Vertrouw op de ervaring van de DJ en zorg er voor dat je op een prettige wijze de boeking voorbereidt. Probeer niet alles te regisseren maar geniet vooral van jullie feest.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This