Blog Ipon
trouwringen

De Trouwringen

Het belangrijkste bij het kiezen van je trouwring is dat je er de tijd voor neemt. Het is toch de bedoeling dat je de trouwring je verdere leven dag en nacht zult dragen. Het ene ontwerp is soms nog mooier dan het andere. Ruim 39% van de bruidsparen kiest voor een gouden ring met voor de bruid extra nog een diamantje erin. 15% van de bruidsparen kiest voor een simpele gouden trouwring. Ook titanium is een metaal dat 13% van de bruidsparen kiest als trouwring.

trouwringen

Welke materialen zijn er voor een trouwring?

Allereerst heb je verschillende soorten gouden trouwringen:
Geelgoud:
Gouden trouwringen worden meestal gemaakt van 14 of 18 karaats goud. Bij een hoger karaatgehalte verhoog je de puurheid van het edelmetaal, wat het ook meteen duurder maakt.
Witgoud:
Vroeger werd geelgoud wit gemaakt door een toevoeging van nikkel. Omdat dit tegenwoordig verboden is werkt men met palladium. Dit is een materiaal dat uit de platinafamilie komt.

trouwringen

Wat zijn de trends in trouwringen?

De afdruk is al een tijdje bekend maar natuurlijk nog steeds ontzettend leuk om te doen… Er wordt met een speciale lasertechniek een vingerafdruk van je partner, de hartslag of een geluidsfragment in de ring gemaakt.
Gravures bestaan ook al lang. Toch worden er steeds meer uiteenlopende graveringen in een trouwring gezet. Je kunt hier bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap in laten zetten, de tekst van jullie favoriete liedje, een illustratie of zoals de traditionele gravering jullie trouwdatum en initialen. Wist je dat je tegenwoordig ook zelf je trouwring kan ontwerpen en maken? Samen met de edelsmid gaan jullie aan de slag. De meest unieke en persoonlijke trouwring die je maar kan bedenken.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This