Blog Ipon
trouwbelofte

Persoonlijke trouwbelofte schrijven

Kies je voor een hilarische trouwbelofte, waarbij je gasten zakdoeken nodig hebben voor de tranen van het lachen of kies je voor een trouwbelofte met een emotionele lading die recht uit je hart komt? Zorg er in ieder geval voor dat jullie op één lijn zitten en dat jullie je beiden comfortabel voelen.

Het eigenlijke schrijven

Ok, je gaat nu echt beginnen met schrijven. Wat wordt de eerste zin? Ga eerst rustig zitten en denk over onderstaande dingen na. Wat voor geweldige dingen hebben jullie samen meegemaakt? Hoe voel je je bij hem of haar? Wanneer wist je dat je echt verliefd was? Hoe haalt de andere het beste in je naar boven? Wat zijn de mooiste, beste eigenschappen van je aanstaande? Wat verwachten jullie van het leven, wat willen jullie? Welke doelen hebben jullie samen? Wat zijn de dingen die jullie gemeen hebben of verschillen die je in de ander waardeert? Waarom wil je trouwen? Als je aan de ander denkt, welke woorden komen dan bij je op?

Mag de trouwceremonie van jullie wel iets persoonlijker, maar gaat het schrijven van een hele speech je net iets te ver? Dan kun je in plaats van een hele toespraak ook het ja-woord net iets anders-dan-anders doen. Wanneer jullie de vraag krijgen: “Wat is daarop uw antwoord”, dan kun je bijvoorbeeld antwoorden: “Ja, ik wil heel graag je vrouw worden omdat …… (vul in)” 

trouwbelofte

En dan is het opeens showtime! 

Het moment waar je naar uitkijkt en waar je misschien stiekem ook een beetje tegenop ziet: jullie gaan de geweldige, zelfgeschreven beloftes uitspreken. Nog een paar laatste tips, zodat je kunt stralen op het moment suprême:
Het is spannend om je verhaal voor al jullie vrienden, familie en kennissen uit te spreken. Oefen daarom gerust voor de spiegel, maar overdrijf het niet. Als je het uit je hoofd opdreunt en te veel op je verstand bouwt, komt je gevoel niet goed naar voren. Het moet wel natuurlijk overkomen en geen toneelstukje lijken. 

Zet een paar steekwoorden op een papiertje.

In de praktijk gebruik je het vaak niet eens, maar het geeft een lekker gevoel dat je iets achter de hand hebt voor het geval je het even niet meer weet. Je kunt het kaartje ook aan je getuige of bruidsmeisje geven.
Ben je bang dat je moet huilen? Helemaal geen probleem: laat het gaan! Zolang de emotie echt is, wordt je belofte er alleen maar mooier van. 
Ben je zenuwachtig, hou dan in je achterhoofd: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?” Je vergeet je tekst! Het spiekbriefje verschaft je de nodige zekerheid.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This