Blog Ipon

Hoe maak je een tafelschikking?

tafelschikking
tafelschikking

Waarom een tafelschikking voor het bruiloftsdiner?

Hoe zorg je ervoor dat de gasten op je bruiloft elkaar beter leren kennen? Je krijgt te maken met twee groepen mensen die elkaar niet kennen. Een tafelindeling kan erg handig zijn als je wilt dat de gasten gaan mixen met elkaar. Bovendien zijn er wellicht mensen die niet naast elkaar willen zitten, bijvoorbeeld omdat ze gescheiden zijn.

Waar zit het bruidspaar?

Het bruidspaar staat natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling en mag daarom in het midden van de tafels plaatsnemen. Officieel zit de bruid links van de bruidegom. De ouders van de bruid zitten naast de bruid, de ouders van de bruidegom naast de bruidegom.
Hoe maak je de tafelschikking bekend?

Heb je bepaald waar iedereen moet zitten?

Dan kun je nu bedenken hoe je die tafelschikking bekend maakt. De naambordjes voor het diner naambordjes voor het diner kun je heel origineel verpakken. Het hoeven geen standaard kaartjes te zijn, denk out of the box.

tafelschikking
TIP! Wanneer jullie een tafelschikking maken, let dan op de leeftijden, interesses en karakters van de gasten. Zorg dat niemand met elkaar botst, zodat iedereen een onbezorgde en leuke avond heeft.

Tafelindeling in een koffer

Schrijf op elk kaartje het tafelnummer met daaronder de namen van de gasten. Eventueel kun je er leuke foto’s bijvoegen voor een nog origineler effect.

Tafelschikking voor veel gasten

Voor de tafelschikking van een grote bruiloft kun je gebruik maken van een escort-card-table, een tafel met naamkaartjes van je gasten, met daarbij hun tafelnummer. Heel hip in Amerika en ook steeds meer gebruikelijk bij ons! Wat dacht je van mooie bestekenveloppen. Je kunt er zelfs een leuke persoonlijke boodschap bij doen! Of briefjes met de namen van je gasten aan een vorkje geprikt.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onze
mogelijkheden

Gratis verlovingsshoot – Reportage’s – Albums – Selfiebox – Prijzen

Huwelijksfotograaf

Klik hier voor meer info!

Portfolio huwelijk

Doe inspiratie en ideeën op!

Pin It on Pinterest

Share This